14 februari 2009

Pasta med räksås..


..enkelt, snabbt och gott.

Prövade ett nytt recept i kväll.. och bestämde mig för att spara det.
Maträtter som går fort att tillaga, smakar gott och inte kräver hundratolv olika ingredienser.. det gillar jag!

4 port

ca 280 g pasta
600 g oskalade räkor, eller ca 400 g skalade
dill (fryst eller färsk)
1 stor gul lök
1 fiskbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 liten citron
2 dl lätt creme fraiche
2 tomater

Skala räkorna.
Hacka löken, fräs i olja någon minut i en stekpanna.
Sätt pastan att koka.
Hacka i dillen, häll i tomatpurén, pressa i saften från citronen och lägg i buljongtärningen + 1 dl. vatten, eller 1 dl av spadet från räkorna, i lökfräset.
Häll i creme fraichen.
Låt småputtra ca 10 minuter.
Tillsätt räkorna och klyftade tomater precis innan servering, de ska bara värmas, inte koka.

Servera med pasta och ruccolasallad.

(Hade ingen ruccolasallad i kväll, men det gick bra med gul paprika också.)

1 kommentar:

  1. Det där verkade vara gott och enkelt att fixa till. Jag gillar också såna recept:) men löken får jag nog pilla bort för det äter inte ungarna...typiskgt för lök är gott.
    Vi hörs

    SvaraRadera