Riktigt soligt och varmt..
Drygt +20 grader under dagen men blåsigt.
Hård motvind hela vägen hem från jobbet..men ljumma vindar.
Fortfarande +17 grader på kvällen, trots att det blivit gråmulet..
Förövrigt är jag inte i bloggform just nu..
Ägnar kvällarn åt att sticka och titta på TV, och kommer absolut inte på något vettigt att skriva, eftersom inget vettigt händer under dagarna.
Men i kväll kommer Per äntligen hem från sin kurs i Stockholm.. det är ju värt att nämna alla fall. :)
Pepparmynta snart i blom.
Dagens väder 2008:
Mulen torsdag.
Inrapporterat 20:31, 2008-08-21
Regnskurar under förmiddagen.
Mulet även under resten av dagen men solen har försiktigt kikat fram mellan alla moln ett par gånger..
+13 grader på morgonen, +18 under eftermiddagen, +13 nu på kvällen.
Hej!
SvaraRaderaHar läst i din gamla trädgårdsblogg Spirande tankar (har för mig att det är din i alla fall för jag tror jag hittat hit den vägen)om hur du frös in sockerärtor på tre olika sätt. Det kanske stod sen vilken variant som var bäst men jag tänkte att det var enklare att fråga här vilken metod du kan rekommendera. Har nämligen för första gången odlat egna och nu ska jag ta reda på dem.
Måste samtidigt passa på att tacka för en trevlig blogg. Jag bor i Västerbotten så jag tycker det är trevligt att läsa om trädgård hos någon som har ungefär samma förutsättningar.
/Linda
Hej Linda!
SvaraRaderaKul att någon fortfarande surfar in på min gamla, nedlagda Spirande tankar-blogg! :)
Ärt-projektet ledde till följande resultat:
Att förvälla sockerärtona en stund innan nedfrysning gav det bästa resultatet. De ärtorna var riktigt goda när de tinades upp efter några månader i frysen..
De två andra sätten (nedfrysta färska, i "naturellt" skick och nedfrysta färska med kallt vatten i påsen) var i stort sätt lika.. Förutom att det var jobbigare att tina upp påsen med vatten i.. därför föredrar jag nog nu att frysa ner sockerärtor utan vatten.. eller, som sagt förvällda..
MEN: Vid tidsbrist funkar det utmärkt att bara plocka ärtorna, stoppa ner i en påse och frysa ner.. Den varianten var lite "sladdrig" när de tinades upp, men smakade ändå gott om man blandade ner dem i en gryta eller liknande maträtt..
Tack för din kommentar! Och snälla ord! :)
Om du har en egen blogg så lämna gärna adressen til den.. Precis som du säger: Det är kul att läsa om andra som odlar under samma förhållanden som man sjlv! :)
Trevlig helg, och lycka til med ärtskörden!
/Kirsti
Hej igen!
SvaraRaderaTack för ditt snabba och utförliga svar. Nu har jag två påsar i frysen, en med förvällda och en med "naturella" sockerärtor. Blir spännande att se resultatet.
Nån egen blogg har jag inte, jag har fullt upp med att läsa andras. :)
Uppenbarligen skriver du om sånt som jag funderar över för jag har hamnat hos dig flera gånger när jag googlat efter någonting. Och funderar över saker gör jag titt som tätt eftersom det här är min första sommar med egen liten täppa.
Ha en trevlig helg du också!
/Linda
Linda:
SvaraRaderaDu kommer att ha goda ärtor att njuta av i vinter.. :)
Själv fick jag rätt liten skörd i år så allt går åt efter hand.. men goda är dom!
Kul att man kan dela med sig av erfarenheter via nätet.. jag googlar också runt på andra sidor för att få tips.. har ju inte så jättelång erfarenhet av odlandet här uppe på dessa "kalla" breddgrader.. :)
Tack för ännu en hälsning!
Och ha det gott!
/Kirsti