05 februari 2009

Dagens motionspass..

..blev nästan en timme långt och bestod av snöskottning och vedbärande.

Alla elektriska prylar funkar idag, inga proppar har gått och jag har inte behövt använda varken pannlampa eller reservdunkarna med vatten.

Däremot har jag släpat in vedlass efter vedlass och skottat massor av snö. Dagens snöoväder bidrog med si så där 1,5 dm snö och det är kallt! Hela dagen har det varit runt -13 grader och blåst rejält så huset var ganska utkylt när jag kom hem.

Började med att skotta vår uppfart. Bara sträckan från brevlådan och in till farstutrappen blev en ordentlig uppvärmning. Sedan var det ett antal kvadratmeter kvar att skotta runt carporten och fram till vedboden.. Vid det laget började jag fundera på att byta dunjackan mot någon sommarlätt variant..det var svettigt som attan.
Därefter fortsatte jag av rena farten att skotta upp en grannes uppfart också..
(Familjen är inte hemma idag och vi har lovat hålla lite koll på tomten och göra lite spår så det ser bebott ut där.. Typiskt att det snöar just nu när inga starka skottar-karlar är hemma!)
När den tomten också var hyfsat fint uppskottad återvände jag hem.. och konstaterar att det på den korta stunden vräkt ner ytterligare några cm snö så allt ser återigen oskottat ut på vårt uppfart.. Suck och stön!
Blundade för att slippa se eländet.

Började istället släpa in veden för att få varmt i huset. Tre fulla vedkorgar behövdes..

Efter det blev den välbehövd middag i form av bruna bönor och bacon.
Den tillagades med smått skakiga händer..
Undrar om jag kommer att lida av skottningsträningsvärk i morgon..?

(Välkommen hem i morgon, Per! Det finns jobb kvar åt dig med..!)


3 kommentarer:

 1. Ja jag får väl starta snöslungan när jag kommer hem... Tänk vad bra skoterföre vi får nu...

  SvaraRadera
 2. Anonym är alltså jag... jag är alltså Per...
  För ordningens skull...

  SvaraRadera
 3. Kan trösta dig med att här hos oss har det också kommit snö i massor. Som tur var hade min styv far satt i gång traktorn och skottat snö med den så när jag kom från jobbet var det hur bra som helst här på gården men det kom mera snö på kvällen.
  Vi hörs

  SvaraRadera