22 februari 2009

Det går i gult..

..och orange på fönsterbänken just nu.

Solen vägrade visa sig denna helg så det glädjer mig att några blommor lyser upp i fönstret.


Det verkar som att jag fallit för den orange-gula färgskalan när jag satsat på blommande krukväxter.


Men sanningen är den att de flesta blommorna hos mig brukar gå i lila-blå-vita nyanser men just nu är det bara dessa tre som blommar. (Gerbera högst upp, Epidendrum Ballerina i mitten och Clivia här nedan. )


Måste ju erkänna att det är trevligt att krukväxterna samarbetar på detta vis. Precis som att de kände på sig att de skulle matcha varandra om de slog ut samtidigt.

För övrigt har denna helg gått i slöhetens tecken. Barnen hostar, Per snörvlar och jag har börjat få ont i halsen.
Rena turen att det varit skidåkning på TV. Man har kunnat sitt-ligga i soffan och låtsas att man är jätteintresserad. Sedan har man förflyttat sig till fåtöljen bredvid och stickat lite på de ”engelska” sockorna.. fortfarande ”oerhört” intresserad av skidåkningen.. På det viset har jag sluppit både barn och karl.
(Per är i och för sig lite skidåkningsintresserad, men just nu är han inne i en dataspelsperiod så han sitter i sin egen lilla värld framför datorn.. Det är tur att det hörs en liten svordom då och då, så man vet att han lever.)

Måste ju erkänna att jag har lite dåligt samvete nu på söndagskvällen över att jag knappt varit utanför dörren under hela helgen.
Det är så typiskt: Under vardagarna längtar man ut på jobbet. Solen skiner, fåglarna kvittrar, och man tvungen att vara inomhus.
Lördag morgon snöar det, blåser småspik, solen befinner sig i Afrika och inte en enda fågelkrake ids kvittra.. och man själv häckar inomhus.
Söndagen blir en repris av lördagen. Fast med ännu mera snöoväder.

Så summan av denna helg blir:
Vad trevligt att det är måndag i morgon. Då skiner säkert solen igen. Och mitt halsont har säkert gått över. Och fåglarna kvittrar vackert redan kl. 07.00.
Livet är härligt.

(Helgen har faktiskt varit riktigt skön! Kanske inte framgår av raderna ovan.. men jag trivs med att göra ”absolut ingenting vettigt” vissa helger.)

2 kommentarer:

 1. Det är himla nyttigt att göra ingenting och så många som har svårt för det. Familjen var i badhuset idag och när det var avklarat stannade vi till i den angränsande sporthallen och tittade på småkillar som spelade innebandyturnering. Vi tog en toast, drack lite kaffe och satt och bara slappade.
  Tanken slog oss att det känns så bra att bara kunna göra vad vi har lust med istället för att falla offer för alla måsten.

  Blommorna är jättefina! Gerbera är en av mina favoriter, men jag har aldrig fått dem att överleva mer än en blomning. Kanske skulle göra ett nytt försök nu när jag är trädgårdsmästare och allting... :D

  Kram!

  SvaraRadera
 2. I går hade vi riktigt snöyra igen. Blir så förbannad på all snö som vi får i år, vill ju ha vår! Idag blir det att skotta snö fast inte jag. Ungarna har sportlov så dom får vara ute lite...Fina blommor du har och visst är det trevligt när nåt blommar inne.Satt också i soffan och stickade när det kom sport i tv:n i går, jag är inte intresserad men Jyrki är för oss båda :) Vi hörs
  Lotta

  SvaraRadera