04 februari 2009

Nya proppar inhandlade..


..och en förbrukad.

Undrar om det är hög tid att be en ny bön om att saker och ting inte ska gå sönder här hemma under dessa dagar Per inte är hemma..? Skrev om detta i inlägget ”Ensam hemma", den 26:e januari.

Idag ringde Per från Halmstad precis innan jag hunnit hem från jobbet. Han hade fått ett smått uppskärrat telefonsamtal från Oliver som varit en kort sväng hem till oss under dagen. Han hade beskrivit hur han skulle tända/släcka en lampa och hur det då plötsligt smällt och blixtrat.. och alla lamporna i köket slocknat helt.
-”Hmm..misstänker att en propp gick..” säger Per till mig.

Eftersom jag just då befinner mig utanför en livsmedelsbutik i centrum går jag in och köper med mig ett paket säkringar.. Per hävdade att det skulle finnas några reserver hemma, men för säkerhets skull..tänkte jag, smått irriterat, faktiskt. Det händer INTE ofta att säkringar går och lampor blixtrar hos oss.. Typiskt då att Oliver ska lyckas med något sådant just nu.

Nåja, väl hemma kan jag konstatera att en säkring faktiskt gått.. Byter den, och ser att en av fönsterlamporna i köket brunnit.. När jag skruvar loss glödlampan luktar det riktigt ordentligt bränt.. rejäl kortslutning i den, tydligen. Det var väl den som ”exploderade” med en hög smäll och skrämde stackars Oliver..

Jag SMSar Per att allt nu fungerar..och han skickar ett svar som lyder:
-”Skönt! Jag har gått igenom hela elsystemet i skallen och tänkt ut reservalternativ..”
Stackars Per, långt borta hemifrån, när lampor exploderar.. Kan tänka mig att han var lite orolig. (Det var jag också, lite, innan jag hann hem och kunde konstatera att inget allvarligare fel inträffat..)

Och, som om detta inte vore nog: Det har börjat snöa också! Och på väderprognosen snackades det om mycket snö, både i morgon och på fredag.. Trasiga saker och snöoväder.. det var ju det jag befarade.
Dags för en ny bön i kväll, alltså.. och så ska jag kolla att batteriet i pannlampan fungerar. För säkerhets skull.

3 kommentarer:

 1. Ja, det var ju det där med trollen i farstun..... :) Klokt av dig att handla säkringar på väg hem, så du inte behövde göra som jag fick göra - knacka dörr kl 23.00 mitt i vintern... Nu skall maken åka på konferens till sälen, dottern firar 20-årsdagen i Rom och yngsta dottern bor hos kompis hela helgen - så det är väl dags för mig att ta fram pannlampa, varma kläder och kaffetermos till helgen :)

  SvaraRadera
 2. Fattas bara att du åker på en propp med samt får ryggskott av skottandet - du kan förresten lämna lite snö kvar att skotta åt mig - om du vill vill säga...
  /Per

  SvaraRadera
 3. Visst är det typiskt att alltid när den bättre äkta hälften är borta då händer det saker! Stackars Oliver kan tänk mig att det var rätt otrevligt när det blixtrade och smälde man blir ju själv lite skrämd när det händer. Mera snö, usch hoppas det inte kommer hit också. Ha det bra och hälsa hela högen.
  Lotta

  SvaraRadera