18 februari 2009

Ett ovanligt tråkigt liv..

Om man på kvällen klockan 19.30 konstaterar att absolut inget värt att skriva om har hänt under hela dagen..
..beror det då på brist på fantasi, eller är det ett tecken på att man borde ta sig i kragen och göra något vettigt, kul, spännande, nytt eller händelserikt i sitt liv?
Inte vet jag.

I vilket fall som helst inser jag att denna blogg om min vardag vissa dagar blir rent ut sagt tråkig.
Skulle faktiskt kunna skriva ihop en liten lista om det lilla som hänt och sedan kopiera in den dag efter dag på bloggen.
Kanske med några små tillägg eller några raderade punkter vissa dagar är rutinerna för ovanlighetens skull ändrats lite..

Dagens lista skulle kunna se ut så här:
Började morgonen med att svära över de -28 graderna utomhus, varefter jag klädde på mig oräkneligt antal lager kläder och pallrade mig iväg (nästan rullade..) till bussen.
Jobbade därefter mina 9 timmar med 1 timmes rast inkluderat.
Efter jobbet hade jag tid på vårdcentralen, bara en normal, vanlig hälsokontroll med lite blodtrycksmätning m.m...så inte ens det blev något värt att blogga om.
(MEN, den punkten kan jag radera i morgondagens inlägg, har ingen läkartid bokad då!)
Åkte hem med bussen. (Lika påpälsad som på morgonen, och lika frusen, och lika less på kylan.)
Värmde en påse fryst pyttipanna, stekte ägg och väckte Per. (Han slocknade framför den sprakande elden i kaminen medan jag lagade maten..)
Halvtimmen efter middagen ägnades åt att tycka lite synd om Per som nyser, hostar, snörvlar och har sig.
Stackars karln är lite förkyld.
”Jätte-hemskt-förfärligt förkyld!”, enligt honom själv.
Vi drack kaffe, tittade lite på TV, Per samlade krafter för att orka ta tag i planerande av mat och matinköp inför helgen och nästa vecka.
Jag tryckte på on-off-knappen på datorn, rullade tummarna medan den surrade i gång..
.. och kom just på att jag inte har något att blogga om.

Nu ska jag plocka fram lite garn, några stickor, kanske en sockbeskrivning.. Sjunka ner i fåtöljen. Försöka producera några aviga och räta maskor så jag kanske har något nytt att blogga om i morgon.


4 kommentarer:

 1. Jag är så svårt sjuk att jag inte ens orkar skriva en kommentar - orkar nog inte städa på länge...
  /Per

  SvaraRadera
 2. Less på kylan det är jag också här. Hade nog tänkt att vi inte skulle få -22 grader i vinter och inte att kylan skulle hålla i sig.
  Ikväll ska jag på föreläsning med Gunnel Carlsson det piggar upp men mer om det sen. Vi hörs

  SvaraRadera
 3. Eller hur....... känner som dig. Vaknar, går upp (extra tidigt), är chaufför åt dottern/döttrarna beroende på vem som jobbar och vem som skall tidigt till skolan, hemigen, frukost, till jobbet - jobbar - hem, middag, dator, TV - säng=sova. MEN då bestämde jag mig för att idag skall jag åka till en handelsträdgård efter jobbet och titta på ett speciellt träd, kanske köpa. Tar med mig kameran så jag kanske kan få en bild till fototemat. Häpp! Helt plötsligt så är torsdagen lite ljusare och inte alls lik de andra vardagarna.... fast jag kan ju inte köpa träd varje vecka för att förgylla vardagen ;) Gott i alla fall, att veta, att det är fler därute som har en vardag.... kram 8`)

  SvaraRadera
 4. Det lät kallt...
  Ja jag har inget alls att blogga om mer än mitt genomgående tema: snuva och feber!
  Börjar bli jädrigt less på den skiten och den här vintern har inte varit lik nån annan vad det gäller sjukfronten - alla har varit sjuka även maken som inte haft feber sedan 1990 på hösten...så du fattar sån skit...
  Mår förvisso bättre idag men räknar samtidigt på hur detta ska påverka lönen...skit o pannkaka säger jag...
  Blir till att tugga havregryn och nudlar under våren annars blir det inga pengar till fröer...
  Du...de där äggen...spännande tolkning av temat "har ingenting att skriva om"...börjar genast kläcka idéer, ruva på nått...helt enkelt genialt...

  Massa kram från Malin

  SvaraRadera