11 februari 2009

Snart tror jag nog på spöken..

..också.

Nu är jag inne på den tredje ”Ensam hemma”-veckan.
Under första veckan gick lampan över köksbordet sönder.
Under andra veckan brann en säkring och en lampa i köksfönstret slocknade och luktade bränt.

Hela måndagen och tisdagen denna tredje vecka har jag tänt alla lampor försiktigt.. Tittat till dem med jämna mellanrum, dammat av dem och pratat snällt med dem. Allt för att de inte ska gå sönder.
Det funkade bra.. ända tills i går kväll kl. 22.15.
Vid den tiden gick jag ut i köket för att släcka inför natten. Det jag möttes av i dörren var rena rama Amerikanska juleljus-blinkandet i hela köket.
Lysröret ovanför diskbänken fixade nämligen disco-belysning på helt egen hand.
Helt sanslöst otroligt. Även denna vecka gick alltså en lampa i detta hus sönder.

Nästa vecka är Per hemma som vanligt igen. Kan redan nu slå vad om att alla lampor kommer att fungera hela veckan och även veckan därefter.. och tredje veckan därefter också.

3 kommentarer:

 1. Fniss...kan inte annat än le, verklig otur, men lite häftigt med disco belysning under köksbänken eller...?
  Men det var precis likadant för mig för många år sen, maken skulle på kurs till syd Sverige en hel v och jag skulle vara helt solo allena. Jag hoppades bara på god tur med vädermakterna och dessutom var det mitt i en badrumsrenovering.
  Men så väl blev det inte. Här drog just då värdens storm över och det blev strömlöst långa turer och jag gíck med bara ficklampa långa stunder, dessutom var jag tvungen att gå ut i garaget för dusch!! Fniss... vill aldrig uppleva den veckan åter!
  Håller tummarna att inget oförutsett händer mera innan din Per är hemma igen! / Bea

  SvaraRadera
 2. Under 15 år i huset har det bara bytts lysrör i den armaturen 1 (en)gång - vad gör du egentligen på kvällarna?
  /Per

  SvaraRadera
 3. Visst är det typiskt att det händer nåt sånt när gubben är borta. Fast det är ju inte så dumt med disco lampor heller, du får vrida upp volymen på radion och sheika loss ;))
  Det var just Anne Holts 1222 över havet som jag inte förstod mig på slutet. Sen tyckte jag inte boken var så där jätte bra som hennes böcker brukar vara. Den här som jag nu läser död joker verkar mycket bättre. Vi hörs

  SvaraRadera