27 februari 2009

Syskonkärlek

Pers tre barn bidrar med ganska mycket humor, och även en hel del humör, här i vår lilla familj..
Men även en hel del gulliga, små tankar och funderingar får man ta del av under dagarnas lopp.

I förrgår åkte jag hem med samma buss som Eloise, den yngsta i syskonskaran. Hon tog väl vara på den ca 20 minuter långa bussresan.. genom att prata i ett.
Hon berättade om allt, från senaste inköp av böcker till ”världens värsta magsjuka” hos mamma.
Magsjukan drabbade henne, mamma och storebrorsan under förra tvåveckorsperioden de var hos mamma. Om den sa hon följande sanna, söta summering:
-Min brorsa Oliver, (den tredje i barnaskaran, han var den enda som INTE fick magsjukan!), han är lite rolig, han. Han är världens retsticka ibland..riktigt jobbig, liksom. Men när jag och mamma var sjuka var han världens bästa storebrorsa! Bara såååå underbart go´! Snäll och go!! På samma gång!

Snacka om syskonkärlek, på lagom nivå, liksom..

Idag kom William, den äldsta brorsan hit hem till oss. Han har varit hos sin mamma två dagar medan syskonen varit här. Hela familjen alltså samlad under middagen.. Men William, tonårig som han är, skulle iväg hem till en polare på kvällen. Sova över hos honom.. komma hem först i morgon eftermiddag.
När han redogjort för sina planer och började packa tandborste i väskan suckar lillsyrran:
-Pappa.. jag tycker faktiskt att William borde stannat hemma i kväll. Han har ju varit borta i två hela dagar nu..

Vem har sagt att syskon bara slåss och bråkar?

Per och jag slåss och bråkar inte heller så värst ofta.. fast vi är ju i och för sig inte syskon heller. Istället softar vi i var sin fåtölj i vardagsrummet. Eller rättare sagt, han i soffan, jag i fåtöljen.
I kväll softar vi lite extra mycket.. Småtrötta efter en bastukväll, varsin kall öl, lång, varm dusch.. Så skönt med ”äntligen fredag”!

Önskar härmed alla en trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Det låter härligt med mysstunden på fredagen. Hoppas att ni får en fortsatt skön och slapp helg med strålande solsken på den vita snön.
  Kloka ord från "minstingen", det är härligt med syskonkärlek!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Roligt med en "eftertänksam" blogg också. Man behöver grunna över det som pågår omkring en=livet.

  /Elsa

  SvaraRadera