31 mars 2009

En bok utläst..

..eller utlyssnad, rättare sagt.

Ljudböcker är verkligen en suverän uppfinning. Har man en sådan inladdad på MP3:n har man inte en tråkig stund under hela dagen, inte ens på mitt stundtals mycket enformiga jobb.. Det är så smidigt att knäppa i gång den och lyssna på ett kapitel när tillfälle ges.
(Att jag plötsligt drabbas av ett omotiverat fnitteranfall ensam i en öde korridor när jag lyssnar på en komisk berättelse på jobbet händer då och då, likaså brukar jag ibland studsa högt i ren förskräckelse när det mitt i en spännande mordutredning oväntat dyker upp en kollega bakom ett hörn.. tur alla på jobbet vid det här laget vant sig vid mitt lite udda beteende när MP3: är på..)

Jag inser faktiskt att jag nästan slutat läsa vanliga pappersböcker.. Enda tillfället en sådan är bättre än en ljudbok är på kvällen, innan jag ska sova. Lägger jag mig i sängen med ljudbok i öronen vaknar jag två timmar senare och inser att jag dagen efter kommer att få spola bakåt rejält. Och att hitta tillbaka till platsen i ljudboken man somnade på är tidskrävande.
Då är det betydligt lättare att bläddra bakåt i en vanlig bok man tappat ner på golvet när man somnat ifrån den.

Idag har jag lyssnat ut Midvinterblod av Mons Kallentoft, hittills en okänd författare för mig. Boken var riktigt bra.
En kriminalhistoria av det ganska vanliga snittet: En kvinnlig polis löser ett mord. Men med udda inslag.. Det mest originella är nog att man med jämna mellanrum får ta del av mordoffrets tankar.. i avlidet tillstånd, alltså.
Han ”svävar runt” i handlingen och ger sin syn på polisernas arbete m.m.
Hmm.. Låter ju hur flummigt som helst nu när jag försöker beskriva det, men det gav faktiskt boken en extra kick. Och var riktigt givande att läsa!

Ja..därmed har jag hittat ytterligare en bra författare.
Helt klart värd att läsas!

3 kommentarer:

 1. Åh, jag lyssnar också på MP3 böcker, helt underbart precis som du beskriver, har lyssant på den boken du skrev om, den är bra, tror jag har lyssant på ytterligare en av honom faktiskt.
  Kan heller inte höra när jag lägger mig, samma fenomen, somnar....
  Läser hellre då på kvällen.
  Just nu går Jens Lapidus Aldrig Fucka Upp i MP3:n och på nattduksbordet ligger Mark Billingtons Den brinnande flickan...
  Ha en härlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Så, nu har du tre bloggar! Förstår att du inte känner dig så trädgårdsmotiverad, man orkar inte vara jätteintresserad av allt jämt. Gillar er härliga Naturligtvis-blogg!
  Det där med bokklubbar är precis som du sa i ett tidigare inlägg, men därför är Adlibris bokklubbar bra, de har flera stycken och inget skickas automatiskt. Man är bara på deras mejlinglista och så får man ett mejl med bokpresentation/er och får välja om man vill klicka och beställa. Jag gillar också att få den där bokinformationen från bokklubbar men inte att få böckerna jag missat att avbeställa.

  SvaraRadera
 3. Lotta:
  Lapidus bok har jag också nyligen lyssnat på.. men den på ditt nattduksbord känner jag inte till måste kollas upp! Alltid kul med nya boktips!:)

  Karin:
  Hej! Kul att du hittat hit! :)
  Nja..har nog bara två bloggar.. Trädgårdsbloggen tror jag har "gått i graven" för min del.. Det har strulat så med inloggningen på den sidan under senaste tiden att jag gett upp. Ska skriva trädgårdsinlägg här istället.. Trivs faktiskt bättre här på Blogspot än där..:)

  /Kirsti

  SvaraRadera