16 mars 2009

Måndag igen, då..

..och ensam hemma.
Efter alla dessa veckor börjar jag faktiskt vänja mig vid det här lugna, tysta gräsänka-livet. Förväntar mig inte ens längre att första, bästa lampa jag tänder vid hemkomst ska kortsluta hela el-systemet eller något liknande..

Helgen som gick var en bland alla andra känns det som så här efteråt.. ingenting speciellt hände och de två lediga dagarna förvandlades mycket fort till måndagsmorgon.
Den i sin tur gick ganska fort över i måndagskväll, och fortfarande har inget speciellt hänt.

Den senaste timman har jag ägnat åt att vika hundöron..
Bläddrar nämligen i den mycket intressanta frökatalogen från Impecta.
Skulle leta fram Djungelgurka eftersom jag i fjol läste så mycket positivt om den på olika trädgårdsbloggsidor och då bestämde mig för att så den i år.
Eftersom Djungelgurkafröna fanns så långt bak som på sidan 275 i katalogen hann jag passera både luktärtor, krasse, solrosor, aklejor, svartögor, vallmon.. o.s.v innan jag var framme vid de fröna jag egentligen ”bara” skulle till.
Smart av Impecta.
Precis samma köpfälla som i livsmedelsbutikerna..där ställer de ju mjölk-kylen längst in i affären så man hinner plocka på sig allt från nya krukväxter till kastrullset innan man nått fram till det man ”bara” skulle ha.
(Fast frågan som uppstår är: Hur kunde fröfirman veta att jag just i år skulle köpa Djungelgurkafrön..? )

Nog svamlat.
Kort och gott blev det en massa, allt för många, sanslöst konstigt många.. vikta hundöron på sidorna före Djungelgurkafröna.
Därför ska jag nu bläddra därifrån bakåt, alltså fram till sidan 1 igen. Väl där framme ska ungefär hälften av hundöronen vara utslätade och jag därmed ha en lagom, liten, nätt fröbeställning att skicka in. Kan ju inte vara så svårt..?
Önska mig gärna lycka till..

Trevlig måndagskväll!

8 kommentarer:

 1. Visst önskar vi/jag dig lycka till med din fröbeställning och framförallt Djungelgurkan.
  Att det finns många frestelser på varje blad man svänger i katalogen är välbekant, usch, nej, jag vågar inte räkna alla mina påsar ;) Några sådder har redan grott, men återstoden skall jag så i veckan och mina två vintersemesterveckor kommer att fyllas med vattenpassning.
  Ha det gott och ta väl hand om dig !/ bea

  SvaraRadera
 2. Åhh du kommer att få glädjas åt en mycket roligt växt. Djungelgurka hade jag i mitt växthus ett år. Först så klenväxte den och segade på- jag hade nästan dömt ut den men plötsligt så tog det fart och mitt lilla växthus blev som en djungel!!!!! Hundratals små vackra och goda gurkor som växte så snabbt så jag hann inte ta rätt på allt. Mest var det vackert ..den hade sån växkraft att den till och med tog sig ut ur växthuset. Helt underbar bekantskap!! Lycka till.

  /Elsa

  SvaraRadera
 3. Djungelgurka lät spännande:O)
  Kanske skulle prova på...
  Ska på trädgårdsmässa om två veckor *längtar* så det kan ju bli lite roliga fröer med hem :O)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Firman verkar verkligen ha lyckats så ett och annat frö hos dig... Snart är det inte bara en tanke som gror...
  /Per

  SvaraRadera
 5. Djungelgurka har jag inte sått.Lät ju
  spännande.Har försökt att hejda mig och
  vänta tills det blir varmare.Tror jag har
  lyckats för jag har inte börjat att så
  sommarblommorna.Kanske det beror på att vi
  har haft kallare iår än förra året.
  Det där att va frötokig det delar man med många andra,finns ju så himla mycket fint.
  Ha de bra.
  Lilian

  SvaraRadera
 6. Jag fick frön av djungelgurkan av nån på TB men dom fröna har inte spruckit såg på jobbet att vi har fröna men vet inte om dom ryms in här på fönsterbräden. Mina ettåriga lavendelfrön har grott otroligt bra och vilken doft när man rör i dom små plantorna. Har du odlat ettårig lavendel om inte gör det.
  Beställ nu riktigt många härliga frön. Ha det bra

  SvaraRadera
 7. Frökataloger...de är avd de är =) Djungelgurkan funderade jag också på att beställa frön till. Men den hamande bland de borsorterade i slutändan. Ska bli skoj att se vad du fastnade för.
  De få tillfällen jag är ensam hemma (mer än dagtid) tror jag alltid att jag ska hinna göra så himla mycket - bara för att konstatera att tiden gick så oväntat fort att jag hann inte mycket alls. Lite underligt ändå. ha en fortsatt bra dag. I Skåne är de tstrålande solsken, plusgrader och FULL STORM! Det blir inomhusaktivitet idag / kram

  SvaraRadera
 8. Har inte ens impectas katalog men lyckades beställa för 170 kr. Skulle bara ha två sorter.
  Djungelgurkan lät spännande, men nu får det vara nog.
  Själv har jag jobbata helgen så det hände ingenting här heller.
  Ha det bra

  SvaraRadera