18 mars 2009

Nä, nu tycker jag..

..att Per kan ta och komma hem från sitt kursande.
Jag hinner ju varken med att blogga eller så alla roliga frön eftersom ingen lagar mat, städar och handlar här hemma!

Undrar vad chefen skulle säga om man lämnade in en tjänstledighetsansökan varje år vid den här tiden.. med motiveringen: ”Måste ju hinna med mina hobbys”!

Det lustiga är att oktober-mars är totalt händelselösa när det gäller sådant som intresserar mig.. både när det gäller trädgård, växter och fågelskådning.
Sedan drar allt i gång så här i mars och går med hejdundrande fart in i sommarmånaderna.. Frön ska sås, plantor skolas om, trädgården fixas, grönsaker sås, ogräs rensas, krukväxter tas om hand.. och mitt i allt det roliga stormar alla flyttfåglar plötsligt in över Norrbotten så man måste ut i markerna och hälsa dem välkomna.
Det är en stressig tid som börjar nu..
Men ack så efterlängtad den är!!

Apropå flyttfåglarna.. Just nu är det bofinkssången jag längtar efter mest. Han brukar komma i slutet av mars- börjarna av april.. och då är det vår på riktigt.
I fjol var han sen.. dök inte upp i vår trädgård förrän den 6:e april. Men det kanske var tur det för vi fick massor av snö i slutet av mars det året.. Hoppas, hoppas att det inte blir så detta år.
Jag vill ha bofinkssång och vår nu!
(Det fina vårvädret under de senaste dagarna har fått mig att lyssna extra noga på alla sjungande fåglar.. kanske hörs den snart, bofinken.. Hittills är det dock mest bara talgoxar som sjunger in sina revir.)

Nu ska jag så några frön till.. och fortsätta drömma.. om sommar..

Fjolårets första bofink. Inlägget finns att läsa här.

4 kommentarer:

 1. Så du menar alltså att jag ska komma hem och städa, laga mat samt handla så du kan blogga och så. En något annorlunda arbetsfördelning...
  Men visst - du har ju fått göra allt nu så lite är jag väl skyldig, kan tänka mig att tömma diskmaskinen...
  Kram Per

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt när man äntligen börjar se naturen vakna till liv. Jag har också följt fåglarns aktiviteter här runt vårt hus och jag funderade en dag om dom börjat bygga bon redan? I alla fall flyger dom ut och in i fåglebona som vi har satt upp här runt husknuten och sen har dom också under takteglen sina krypin på vårat skjul. Morsan matar sidensvansarna så hon har dom hos sig varje morron sittnades i trädet och väntar på bären. Kul med djur!
  Ha en skön dag

  SvaraRadera
 3. Snart står de första kanadagässen
  på slätten.Då börjar en hektisk tid.
  När man hör storspoven då är det sommar
  ,mindes den som barn när den spelade över ängarna.Sen dess har jag haft den som riktmärke.
  Härlig tid vi har framöver.
  Lilian

  SvaraRadera
 4. Per:
  Ja..typ så.. (är det inte så vi brukar ha det!?) ..och kan ju glädja dig med att jag redan tömt diskmaskinen. :)

  Lilla My:
  Jodå..fåglarna som är kvar här hela vintern har säkert redan börjat förbreda för bobygge och ungar.. Hos oss fixar talgoxar och blåmesar för fullt i några holkar strax utanför trädgården. Sedan när svartvita flugsnapparen kommer i maj brukar han bli förbskad på mesarna som redan lagt beslag på alla bra holkar.. :)

  Lilian:
  Ja, storspoven är ju så härlig!! Den har jag lärt känna här uppe i Boden.. den såg man sällan nere i Stockholmstrakten så jag hade inte hört dess vårspelläte innan jag fyttade hit upp. Per säger också att han förknippar den med minnen från hans barndomsvårar..han är uppvuxen här uppe.
  Och ja..härlig är tiden som nu börjar!! Sädesärlor, svalor..åhh..!

  /Kirsti

  SvaraRadera