13 mars 2009

Om måndagar..

..inte fanns skulle fredagskvällen säkert inte kännas så här härlig.

Fast har man ett jobb där helgerna inte alltid är arbetsfria kan ju måndagar också kännas härligt lediga ibland..så det beror ju på.
Nu har jag i alla fall ledigt i två dagar, och det känns skönt!

Veckan är avklarad utan minsta lilla strömavbrott eller exploderande glödlampor.. Med andra ord har jag hela ”Överlevnadssatsen” (nja..minus chokladen, då..) kvar till nästa vecka. Det känns tryggt.

Inför helgen är inget speciellt inplanerat..
..förutom att jag är sugen på att få komma ut och spana på fåglar och andra djur i dagsljus (och solsken, men det är säkert alldeles för mycket begärt..), och så ska jag så lite frön (äntligen känner jag mig inspirerad!), och ta hand om vissna, eländiga, övervintrade pelargoner, och kanske även plantera om några av de mest risiga krukväxterna, och göra en storrengörning i vårt ena akvarium, och handla mat inför nästa vecka, och titta på melodifestivalen, och..
..hmm, trodde det skulle bli en ”inte göra så värst mycket vettigt”-helg, men inser att massor ska göras.
Fast det är rätt roliga saker, så ser faktiskt fram emot det.

Inser också att jag verkligen inte har något mer vettigt att skriva just nu än:

Trevlig helg!

(..och må bäste låt vinna i morgon. För första gången på flera år velar jag mellan flera olika låtar. Kan inte bestämma mig vilken jag hejar mest på. Oftast brukar det vara precis tvärtom.. Fastnar för en låt och resten smälter ihop till en ”schlagersörja”..
Det mest konstiga i årets final är att två av de jag velar mellan är Mollys Stjärnor och Ernmans Voix.. har aldrig hittills fallit för varken ballader eller opera i tävlingssammanhang.. Är det ett ålderstecken att man plötsligt ändrar musiksmak!?
Bäst att kolla i spegeln om jag fått gråa hår också..!)

4 kommentarer:

 1. Jo, bloggtröttheten verkar springa som en löpeld på webben, till och med datorn är trött, gick inte att ladda upp bilder :(
  Ha en riktigt bra helg du också, och du har väl fyllt på överlevnadskitet med choklad?

  SvaraRadera
 2. Känner att jag också har massor att gör i helgen men så jobbar jag idag till fyra, sen är man slut och vill helst ligga och läsa. En dag ledig och så kör jag igen fem dagar. Det är lite väl tufft att ha så men en jobbarkompis ville ha min lediga tisdag och då fick jag nästa helg ledig i stället,det känns bra på ett sätt. Har frön att skola om och det måste jag få gjort i morron och sköldpaddan borde få rent i akvariet och .....Ha en skön helg

  SvaraRadera
 3. Lotta:
  Hmm..nä, just ja, har ju inte fyllt på det.. Måste komma ihåg att göra det!! :))

  Lilla My:
  Tuff arbetsvecka du har.. Hoppas du hinner koppla av lite i morgon! Ha det gott och hälsa de andra!

  /Kirsti

  SvaraRadera
 4. Lugnt? hahaha!! det blir bara värre upp genom åren.. Man måste streta emot för att skapa det lugn och ro man vill ha, jag lovar dig. Fast om man ser positivt på och trivs med tempot så är det ju inte så farligt ;)

  /Elsa

  SvaraRadera