19 mars 2009

Små, mystiska ting..

..händer ibland.

Idag tror jag nästan att hustomten varit i farten.

Någon gång under dagen, medan jag varit på jobbet, har ett företag som vi ibland brukar beställa varor från, varit hit med en leverans.. De kör hem varorna till kunden och levererar dem vid dörren.. (mycket praktiskt eftersom det oftast är rätt tunga, otympliga saker som en bal med toapapper eller tunga tvättmedelshinkar..) ..och om ingen är hemma lämnar de dem ute på farstukvisten.
Men inte idag..

När jag klev in genom dörren möttes jag nämligen av leveransen mitt på hallgolvet.
En bal hushållspapper, en bal toapapper, två stora förpackningar tvättmedel, en sköljmedels- och en duschtvålsflaska har uppenbarligen på eget bevåg knallat in genom en låst dörr..

Min första tanke: Har Per blivit så god vän med chauffören att han gett honom egen nyckel? Icke troligt, kom jag snabbt fram till.

Andra tanken: Shit, glömde jag låsa dörren i morse!??
Dock ej heller troligt eftersom jag vid närmare eftertanke vet att jag låste upp när jag gick in, och varuleverantören inte kan ha låst utan nyckel..

Tredje tanken: Någon av barnen har varit hit, trots att de har sin ”hos mammavecka” och alltså inte borde ha vägarna förbi här efter skolan.
Men detta är också på gränsen till icke alls troligt.. Alla tre är nämligen så pass lata att jag har svårt att tro att någon av dem, utan tillsägelse till råga på allt, skulle släpat in alla dessa tunga saker. De har ju fullt sjå med att dagligen hitta på anledningar att slippa släpa ut en normal-lätt soppåse ..

Fjärde tanken: Per har kommit hem en dag tidigare!

Femte tanken, snabbt efter den fjärde: Nu står han säkert bakom någon dörr och flinar åt min förvånade min, och hoppar snart fram och skrämmer slag på mig.

Vid det laget ropade jag ett försiktigt ”Hallå!? ..smög in, och kikade in i alla rum..
Men..
Ingen hemma.

Mysteriet kvarstår alltså.
Får väl redogöra för hur sakerna tog sig in när jag väl listat ut det..

4 kommentarer:

 1. Säkert nån snäll hustomte, och är den snall, så är det ju inget att vara rädd för :O)
  Praktiskt att handla såna tråkiga saker på det viset i alla fall :O)

  SvaraRadera
 2. Skicka hit toalettspöket!!:):)Fick minsann själv handla schampoo och tandkräm i dag. Inga mystiska leveranser där inte haha.

  /Elsa

  SvaraRadera
 3. Misstänker Oliver - han ringde mig hemifrån och frågade om jag visste var hans cykelhjälm var! Han kunde tydligen inte hålle sig en dag från att cykla. Det som talar emot det är just att han på eget bevåg skulle ha släpat in allt...
  /Per

  SvaraRadera
 4. Lotta:
  Japp! Fast lite läskigt är det med "osynliga" tomtar..:)
  ..men i kväll fick jag veta hur det gått till!

  Elsa:
  Menar du att det inte fungerar så här smidigt hos dig!? :))
  (Ska hälsa Oliver att han får ta en tur till Luleå nästa gång Emanco är ute på leveansurné! ;)

  Per:
  Ja, du känner dina barn bättre än jag..:))

  SvaraRadera