27 april 2009

Paraply-dag..

Det regnade i morse.
Alltså höll jag inte vad jag lovade i går kväll.. jag tog bussen istället för cykeln till jobbet.
Lite frustrerande var det faktiskt för jag packade ner kamera, två objektiv och sittunderlägg färdigt i ryggsäcken i går kväll.. hade ju tänkt mig en lång cykeltur hem på eftermiddagen. Passerar flera ängar där många flyttfåglar rastar dessa dagar. Hade alltså tänkt kombinera tråkig cykling-trevlig fotografering.
Av det blev dock intet p.g.a. detta bedrövliga bakslag i vädret..
(Hade i och för sig kameran med i ryggan, på bussen.. men det kändes inte riktigt motiverat att be chauffören stanna vi storspovarna..)

Det blir av naturliga orsaker rätt mycket fågel och rätt lite annat här på bloggen dessa ”stressiga” veckor då alla flyttfåglar återvänder.
Och inte bara på bloggen, förresten.. även här hemma snackar jag ganska mycket fågel just nu. Oroar mig faktiskt ibland för att stackars Per ska ledsna.

Därför blir jag lättad, och glad, när jag en kväll som denna finner honom och hans dotter i ”full action” vid köksfönstret..


Hon med kikaren i fast grepp och han med fågelboken uppslagen.. och full fart på diskussionen:
-..och där..grönt på vingen, eller..jo, lite gult! Och svart fläck på huvudet! Kolla på grön..nåt!
-Grönsiska!?

Ha en fin måndagskväll!

(Här smattrar regnet mot rutan just nu. Låter riktigt mysigt med årets första regnväder efter alla snöstormar..)

6 kommentarer:

 1. Visst blir man glad när familjemedlemmarna intresserar sig för fåglarna.Oftast suckar de tungt när jag sitter och har små utrop för mig när jag läser antalen skådade fåglar på Svalan. TVåtusensjuhundra skrattmåsar-i en flock! kvittrar jag och får till svar av en tv-spelande son i samma rum" vem bryr sig?" Ja ja , men ibland så är de faktiskt med på båten:)

  SvaraRadera
 2. Osis med cykelturern men regnet behövs väl hos er med - att snön försvinner och naturen tvättas ren. Här kom en kort skur i kväll men det är nog bara droppen.... här är så torrt och gräsbränder är ju inget roligt. Roligt att se att fågelskådningen smittar av sig :) Här kommer inte så ovanliga sorter så vi har lärt oss se skillnad på skator och rödhake. Ha en skönt vecka, kram 8`)

  SvaraRadera
 3. Ja, cykelturen va väl synd att du missade, men det kommer väl fler fina dagar...
  Tråkigt med regn, men ganska mysigt också ifos...
  Här hade vi nästan åskkvavt i går kväll, och det är 12 plusgrader nu på morron, så vi har varmt nu....

  SvaraRadera
 4. Kan du tänka...måndagkvällen här bjöd på ett sommaråskväder vid 21.45. Jag hade precis kommit hem från jobbet och fann min familj i upplösningstillstånd...toalettpappret hade tagit slut...balen hade obemärkt tömts på varenda rulle. Jag tog raskt på mig och skulle iväg och "rädda" familjen när det small till ute och himlen öppnade sig...mäktig men också märkligt så här tidigt på säsongen.
  Hoppas din cykeltur blir av snart för det är ett härligt sätt att uppleva naturen på.
  Gillar allt fågel och "upplevarprat" så fortsätt med detta.

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 5. Haha! Kul att fågelskådandet smittat av sig på tösen! Här är det bara jag och maken som spanar efter fåglar än så länge... ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Elsa:
  Ja, precis så är det! :) Även om Per är ganska intresserad vid det här laget, så händer det ofta att jag måste upprepa mig minst två gånger innan han lyssnar när jag berättar om något nytt som hänt ute i fågelvärlden..:)

  Lotta 8´):
  Ja, här är då ingen risk för gräsbränder just nu.. gräsmattan låter SWOPPPP när man går över den. Dina fågelkunskaper är ju helt underbara! :).. men du har ju haft fler sorter än de två, och t.o.m. ekorrar..så misströsta inte! :)

  Lotta:
  Ja..imorgon ska jag nog cykla..såg ut att bli bättre väder till helgen..

  Ronja:
  Ja, visst är det bra! :) Hon är vissa stunder mer ivrig med kikaren än Per, faktiskt..Vore kul om hon lärde sig känna igen fler fåglar än sin far..då skulle jag le och retas lite med Per..:)
  Kram!

  /Kirsti

  SvaraRadera