18 april 2009

En lördag..

..på hemmaplan.

Har idag roat mig med att:

-Skola om djungelgurkor, petunior och några andra små, gröna liv.

-Sola ansiktet på altanen. (Det har blåst svinkallt så det gällde att placera sig på rätt sida av huset och snödrivorna, alltså i lä, och med dunjacka och vantar på.)

-Lyssna ut en bok på MP3´n: Svinhugg av Marianne Cedervall. En riktigt bra bok..lite udda handling, skön miljö, bra uppläsare som höjde stämningen..
Jag märker att jag längtar tillbaka till handlingen i den.. hade velat läsa mer, följa huvudpersonerna ytterligare en bit i deras liv! Synd den tog slut, alltså.

-Vara på lång kvällspromenad med Per.

..och så har jag roat mig under några timmar med att fota & spana på fåglar i trädgården. Kan liksom inte låta bli det nu när det blivit betydligt mer livat när alla flyttfåglar börjar anlända..
En av ringduvorna såg till slut rätt spyfärdig ut. Kanske jag måste byta foto-objekt i morgon så han inte ledsnar på mig..


Nu ska jag tillbringa kvällen framför TV:n.. kanske t.o.m. plocka fram min sockstickning. Den har samlat damm i stickkorgen under den senaste månaden.. har inte haft stickinspiration, men nu känns det som att den kanske är på G igen. Och vinterkylan verkar ju ännu inte släppa taget så sockor lär behövas.

Ha en fin lördagskväll!

5 kommentarer:

 1. Här kan vi nu lyssna till både tranor, krickor och rördrom... Mysigt när det börjar ljuda över sjön, speciellt rördromen, det är ett märkligt ljud :O)

  SvaraRadera
 2. Låter som en väl använd dag.... här är så kallt så tom steglitserna kommer o käkar frukost i solrosautomaten....
  Har knappt sett dem på hela vintern annars! Tyvärr har jag inte ditt tålamod o frystålighet för o kunna få bilder annat än genom fönstret... som fortfarande inte är putsat ;-)
  Ha dé himla gôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Fniss... ringduvan spyfärdig! Du är så bra på att beskriva din dag. Hoppas du får många härlig upplevelser idag! /bea

  SvaraRadera
 4. Det var mig en fet duva..här blåser det kallt idag men jag tog en sväng i trädgården och tittade lite ändå vad som kommit upp. Lite tulpaner har börjat sticka upp och vinter gäcken blommar men marken är nog frusen. Syrenerna har stora och knoppar och druvflädern så nog blir det väl sommar i år också. Hoppas i alla fall. Hälsa familjen.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Lotta:
  Åh..ja, rördrommen är en av mina stora favoriter, ljudmässigt..:) Här ppe är den dock väldigt ovanlig, tyvärr..

  Nina:
  Lycko dig som har vackra steglitsar vid fågelbordet! På våra breddgrader finns den sällan, men just denna vår har jag läst på Ornitologiska föreningens sida att man sett steglits ett antal gånger..den väcker uppmärksamhet när den dyker upp här..:)
  Och, hmm.. mina fönster är inte heller putsade. Därför blir vissa foton suddiga..:)

  Bea:
  Tackar! :)
  Har låtit bli att fota den stackars duvan idag..:)

  Lilla My:
  Ja..då har du mer vår i trädgården än jag.. Här ligger det fortfarande massor av snö ovanpå tulpanerna. Och inga knoppar i syrenen.. Men snart borde det ju bli varmt så snön smälter bort!
  Hälsa familjen du med!!
  Kram!

  /Kirsti

  SvaraRadera