06 april 2009

Inga vårtecken..

..går att finna i vår trädgård.

Jag letar i snödrivorna varje dag men inga tulpaner och inga påskliljor syns till. Det är vinter så långt ögat kan nå.
Men vi har mindre snö i år än i fjol. Då vräkte det ner flera dm under denna första vecka i april. Så det var INTE bättre förr, minsann!

Något som också är bättre nu än förr är vårt diskställ.
Jag och Per strosade nämligen runt på stan (=Boden) en stund efter jobbet idag. Våra ”normala” stadsbesök består alltid av stressade inhandlingar på olika matvaruaffärer så idag skärpet vi oss, ansträngde oss verkligen för att ordagrant s t r o s a i lugnt tempo.
Ingen handlingslista i handen, inga ”måste hitta det och det”, inget spring till någon affär som just håller på att stänga.
Kort och gott en trevlig timme på stan. (Det kändes ovant, kan jag lova. Vilken stressad vardag man lever i när man tänker efter!)


Och jag köpte alltså ett nytt diskställ. Ett limegrönt sådant. Ett helt oplanerat köp. En helt oplanerad färg. En helt oplanerad, blommig modell.
Kompletterade dessutom med nya, fina grytlappar och en grytvante i samma, käcka limegröna färg.
Hela vårt slitna kök fick sig därför ett limegrönt lyft denna afton i april.
Det är första gången jag köper saker till vårt hem i den färgen. Det är ingen färg jag fallit för tidigare. (Jo, på växter, men inte inredning!)

Måste bero på all brist på grönt utomhus.. kanske bor det en stor längtan inom mig efter spirande grönska.
Någon annan anledning kan jag inte komma på till att jag plötsligt faller för ett illgrönt diskställ.

Förresten, vad hette färgen innan frukten lime kom till Sverige?
Kan inte minnas att vi pratade limegrönt när jag var liten..

Snart läggdags igen.. och ny dag i morgon.
Men innan jag loggar ut måste jag få be Lotta m.fl. om ursäkt att jag i går glömde att skriva att lördagsnattens jaktkoje-spanings-resultat finns att läsa i min andra blogg!
Klicka här för att komma dit!
(Länk finns även i högerspalten..)

6 kommentarer:

 1. Kollar direkt i spanarbloggen :O)
  Härlig färg på diskstället, jag har heller aldrig hört om limegrönt som barn, kanske är vi så gamla att det inte fanns färg när vi var små, kanske fanns bara grönt! :O)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar ditt diskställ :) Jag har lite lime-grönt i mitt kök (ljuslyktor) och ibland hittar jag även blommor i den färgen - det piggar upp lite :)
  Positivt tänkande - det kommer i alla fall inte mer snö ;) Men jag vet inte om jag hade trivts att bo så långt norrut..... längtan efter våren är nog för stor.... skall jag flytta någon gång, så skall jag flytta söderut!
  Mysigt har ni haft det i helgen - ute på "tu man hand" - som en lillsemester :) Fast jag, föredrar en varm och god säng :) Tur att det dök upp några skator i alla fall :)
  Jag är dåligt på att "väderblogga", tja - blogga överlag just nu men det händer ju så mycket annat hela tiden. Har tagit lite påsklov och pyssar runt och det är himla gott :) Ha det så bra - snart är du väl långledig?! 8`)

  SvaraRadera
 3. Va tjusigt torkställ för disken du köpt, det gillar jag och dottern. Här kallar vi färgen för ilgrönt. Vet du jag har satt på värmen i växthuset nu! Har släpat ut det mesta dit så vi ska tro att det inte blir elavbrott nån natt...funderade att det är bra om man kan odla från april-oktober då är det ju bara fyra månader som jag har stängt växthuset. Härliga tider i antågan. Har ännu stökigt i växthuset för gubben ska fixa några hyllor åt mig sen att ha frösådderna på.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Lotta:
  Färglös barndom med andra ord! :)) Ja, det hette nog bara ljusgrön på den tiden..

  Lotta 8`):
  Ja just ja1 En limegrön blomma måste jag ju fixa till köket nu! :) (Sa till Per att han fr.o.m nu måste tänka på vilken färg han köper på diskborstar och disktrasor ..det måste ju vara grönt.. Han tittade konstigt på mig! Undrar varför..:) )
  Åh, skönt med påsklov! Jag har bara ledigt fredag-måndag..och längtar redan efter det!! Man har inte tid att jobba denna årstid! :)
  Ha det gott!

  Lilla My:
  Jag tänkte faktiskt på dig och din dotter när jag såg diskstället! :))
  Spännade att du börjat odla i växthuset nu!! Härlig säsong som börjar! Hoppas värmen där inne fungerar så inget oförutsätt händer.. Ser fram emot att se hur ditt växthus blir lummigare och lummigare vecka efter vecka..:)
  Hälsa familjen!

  /Kirsti

  SvaraRadera
 5. Hade en gång i min ungdom en skjortblus i den gröna färgen.... fick kommentarer om den från killarna i gymnasiet..... men just nu kommer jag inte ihåg va de sa.... Förträngningsmekanismen har slagit till!
  Läste just på Hannu Sarenströms blogg att det lyste pressbyråäpplegrönt i slänterna av ramslöksblad. Men det är inte den färgen riktigt! Nä, illgrönt är nog det som ligger närmast ;-)
  Ha en himla go o gla påsk
  Nina

  SvaraRadera
 6. Nina:
  Pressbyråäppelgrönt..:)) Cool färg det med!
  Önskar dig också en riktigt, riktigt go & gla påsk!

  /Kirsti

  SvaraRadera