31 maj 2009

En heldag..

..ute i trädgården.

En ledig söndag på hemmaplan, solsken och högsommarvarmt.. Som gjort för en trädgårdsdag från morgon till kväll!
Fötterna behövde skrubbas rena nu på kvällen, axlarna ömmar av för mycket sol, naglarna ser inte ut som de borde och.. värst av allt: Huvudet är fullt av planer, idéer och drömmar om allt som ska, borde, skulle vilja, måste, göras ute i trädgården denna sommar!

Idag har jag egentligen inte uträttat så värst många storverk där ute.. har bara vandrat runt, spanat in vad som överlevt vintern, ryckt upp lite ogräs här och där, burit några jordsäckar från ett ställe till ett annat, flyttat några små fjolårsperenner som hamnat fel.. Men liksom inte kunnat bestämma mig i vilket hörn jag ska börja.
Det är lite knepig årstid ännu.. nätterna ser ut att kunna bli kyliga under veckan som kommer, och det blåser kraftigt så jag vågar mig ännu inte på alltför många utplanteringar av alla frösådder.
Dock har några tagetes, pysslingkragar och petunior flyttat ut idag.. Hoppas de överlever!

Nu ska jag slappa lite framför TV:n.. och ladda inför morgondagen.
Veckan som följer innebär starten på en hel del förändringar på jobbet.. och jag känner på mig att jag kommer att vara tröttare än vanligt eftersom både kropp och hjärna kommer att få jobbar betydligt hårdare än under de senaste åren..
Men det sägs ju att förändringar kan leda till något gott.. Bara att hålla tummarna alltså!

Trevlig söndagskväll!

Tulpanlökarna vi fick av våra snälla grannar i höstas har nu börjat visa vad de går för.. De är de enda tulpanerna som blommar riktigt ordentligt vackert denna vår. Tyvärr blev de utslagna blommorna dock ganska omruskade av dagens hårda vindar..

3 kommentarer:

 1. Ja, samma små problem tycks finnas hos flera av oss trädgårdsodlare, planer, gräva för nya rabatter och flytt av perenner samt bekymmer med sådder.... varför gör man allt detta egentligen - vad är drivkraften? Är det månne glädjen i ett frö, blomma - trots att det kantas av en mängd besvikelser under odlings säsongen?
  Men...nu måste jag komma iväg och täcka mina utflyttade plantor.
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Jag har också trädgårdsjobbat, ojoj så tungt men fint när det blir färdigt.

  /Elsa

  SvaraRadera
 3. Åh, jag har dragit upp nässlor, dessa stickande vassa varelser finns överallt i min trädgård, finns fler inför morgondagen :O)
  Vilken härlig tulpan!

  SvaraRadera