10 maj 2009

Så blev det söndag..

..fast än så länge har den bara hunnit börja.

Per har just somnat i soffan och jag lutat mig tillbaka i fåtöljen bredvid.
Maten vi lagade till middag var riktigt smarrig, glassen med varm hjortronsylt som serverades till efterrätt var mycket god den med..
..och därefter avslutade vi kvällen med att titta på långfilm, Riket vid vägens slut, sista delen av Arn-filmerna.
”Ingenting jag kommer att gilla”, tänkte jag.. erfarenheten har lärt mig att filmer av den typen passar Per men inte mig.. men vad gör man inte för att glädja sambon.
Men.. filmen var riktigt bra! Eller filmerna rättare sagt.. vi såg första delen tidigare i veckan.

För övrigt har lördagen varit ganska trist..
Tråkigt väder, och jag har tappat bort orken.. Den försvann spårlöst för några dagar sedan och jag har letat och letat men inte hittat den.
Ska fortsätta sökandet i morgon.. och även om jag inte hittar den ska jag försöka övertala Per att vi ska åka och shoppa lite.
Behöver mer jord till alla små plantor som måste skolas om och så ska jag inhandla virke till två nya blomlådor som ”Snickare-Per” lovat fixa.
Måste ju ha något fint att plantera djungelgurkorna i.. de växer på höjden som bara den redan nu. En har t.o.m. lyckats klättra upp i en av lamporna som hänger i fönstret där de står.
Har tänkt odla dem utomhus sedan när frostnätterna är över.. och börjar nu så smått undra om de kommer att ”djungla” in hela altanen.. Vore ju i och för sig ganska häftigt!
”Här, ta en machete och röj väg, vi ska fika ute på altanen..” får man väl säga till vänner som hälsar på..

Nä, nu är det definitivt läggdags.. och dags att väcka Per.. (En trast började faktiskt just sjunga sin gryningssång utanför fönstret! De ljuvliga, ljusa sommarnätterna är snart här..)

..och här är det smarriga receptet på lördagsmiddagsmaten: (Enkelt och gott!)


Fläskfilé med krämig vitlökssås (4 port.)

4 port tagliatelle
400 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul och 1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor

Sås:
200 g färskost med vitlökssmak
1 1/2 dl köttbuljong
hackad persilja

Bryn fläskfilén i lite matfett gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg filén i en eldfast form och stick in en kött-termometer. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 65-70°.
Tag ut köttet, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter.
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i lite matfett några minuter.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och blanda samman den med paprikafräset. Håll det varmt.
Häll köttbuljongen i en kastrull och låt färskosten smälta i buljongen under omrörning. Låt såsen puttra i ytterligare några minuter. Smaka av.
Skär filén i skivor och lägg dem ovanpå den nykokta pastan. Häll över såsen och strö över hackad persilja.

(Jag kryddade fläskfilén med mer peppar än vad som står i receptet.. och eftersom vi är lökälskare både jag och Per fräste jag även en strimlad rödlök tillsammans med paprikorna.. och ökade vitlöksmängden lite.)

1 kommentar:

  1. Mmm... det både lät och såg smarrigt ut! Man får tacka för tipset!
    Ha en skön söndag och hoppas du hittar orken, men leta inte för mycket, den dyker upp när du minst anar det.
    Kram på dig!

    SvaraRadera