23 maj 2009

Stickor..

..och maskor.

Idag har jag tagit ledigt från ogräsrensning, rabattgrävning och plant-plantering.
Ägnade istället kvällen åt att sticka färdigt sockorna jag hållit på med i flera månader.. Eller rättare sagt: Sockorna som legat halvfärdiga i stickkorgen i all evighet utan att jag har hållit på med dem.


Det är mitt livs först sockor stickade efter en beskrivning på engelska. (Den finns här.) Den var dock väldigt enkel att förstå så kan inte skylla på den att det tagit så länge att sticka klart dem.

Har nu konstaterat att det öppnar sig en större värld av stickprojektalternativ om man vågar sig på beskrivningar på utrikiska.. så det blir fler sådana försök här framöver. (Internets utbud är helt fantastiskt! Man kan sitta i timtal och surfa runt på olika stick-bloggar och hemsidor.. med gratismönster i massor. Bara att välja och vraka..och ändå har jag bara sett en bråkdel av det som säkert finns att finna där ute..inspirerad blir man! )

Nu har jag påbörjat nya sockor.. i ett tunt garn jag haft liggandes i en byrålåda i åratal. Stickar efter ett mönster på svenska denna gång.. och med stickor i storlek 2,5. Det är det tunnaste jag hittills gett mig in på.
Återstår att se om tålamodet räcker. Det känns som att dessa sockor kommer att ta sin tid att tillverka. Men det kanske blir många regniga dagar i sommar. Då är det ju bra att ha något att syssla med..

Nu ska jag sticka vidare.
Per försökte locka med filmtajm men jag avböjde, känner mer för att räkna maskor.. så nu sitter han och Oliver och tittar på en komedi här i samma rum.
”Yes man”. Verkar passa grabbarna bra..

Trevlig lördagskväll!

2 kommentarer:

 1. Har också sett att det finns massor av gratismönster på bloggar och hemsidor.
  Min skrivare går varm och pappershögen växer.
  Impad blir man för alla är så himla duktiga.
  Ha det.
  Lilian

  SvaraRadera
 2. Låter så härligt med stickning, blir så sugen på att sticka men nu just känner jag att tiden inte räcker till för det. Äldsta dottern tar studenten nästa helg så det ska städas och fixas här hemma sen ska man ju hinna jobba också. Sen i juni då ska jag gå och köpa garn i massor :)
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera