24 maj 2009

Utslängda..

..kände de små liven sig säkert natten till idag.

Det var nämligen deras första övernattning utomhus.
De har blivit varsamt burna ut och in dagligen under flera dagar. Men i går kväll fick jag nog.. Väderprognosen lovade nämligen äntligen plusgradersnatt så jag lät frösådderna sova ute på altanen.

Lite dåligt samvete fick jag strax innan midnatt när termometern visade på +7 grader och vi här inne skulle krypa ner under varma täcken.. Var därför ut en sväng och kollade läget..
”Natta växter..” brukar Per kalla det med ett flin när jag gör sådana nattliga besök ute hos plantorna. I fjol undrade han t.o.m. om jag inte funderat på att sticka små halsdukar och nattmössor åt dem.
Typiskt karlar. Inte förstår de sig på det här med blommor, inte.

Nåja.. alla plantor verkar ha klarat natten galant. Tror faktiskt att de ska få sova ute en natt till.. Det lovas ju betydligt soligare och bättre väder till i morgon, så vore synd att ha dem inne ända tills jag kommer hem från jobbet.

För övrigt har denna söndag ägnats åt fönstertvätt. Ett av de tråkigaste göromålen jag känner till..
Till råga på allt blir proceduren alltid så långdragen när jag sätter i gång. Får nämligen varje gång för mig att det går smidigt att passa på att duscha av alla inomhusblommor när jag ändå måste flytta bort dem från fönsterbänkarna. Det leder till att själva fönsterputsandet varvas med kånkande av genomblöta fikusar med co genom hela huset.
Toan, duschen, hallgolvet och köket behöver därför också städas efter allt fönsterputsande. Så det brukar ta nästan en hel dag i anspråk.. trots att jag varje vår lovar mig själv:
Nästa gång: BARA fönstren, inte blommorna!

Nu är det dock kväll, hela familjen ser bättre ut än i går, och jag ska luta mig tillbaka i fåtöljen och njuta av nyduschade växter och klara rutor!

Trevlig söndagskväll!


9 kommentarer:

 1. Du är modig du..jag har precis bestämt mig idag att det inte ska bli mer frost här så jag har sat ut en del på friland..men alla krukor har jag burit in i växthuset igen....bara uti ifall att...
  Jag brukar också göra som du när jag putsar fönster..hmm..därför blir det inte så ofta som det borde

  SvaraRadera
 2. Ja dina frösådder ser ju ut att må alldeles utmärkt :O)
  Mina pelargoner har stått ute i tre veckor, men vi är ju lite längre komna än er i sommaren :O)

  SvaraRadera
 3. Oj vad du törs. Här hade vi ju -grader häromnatten så det dröjer nog någon vecka till.
  Känner igen den där fönsterputsningen. Det tar liksom aldrig slut....Ha det.

  SvaraRadera
 4. Jag ser att vi har samma problem. Vilken vånda
  man har första tiden. Men de är tåligare än
  man tror. Jag har börjat sätta ut mina
  perenner i rabatten, man måste bestämma sig.
  Torka fönster är ju inte roligaste man kan göra.Sedan om man har myånga inneväxter blir
  det ju inte bättre.Skönt är det nog när man är
  färdig.
  Ha det.
  Lilian

  SvaraRadera
 5. Putsa fönster gillar jag inte! Ja, egentligen gilaar JAG det men min högeraxel gör det defenitivt inte! Så det blir så sällan som möjligt ;-) Kanske därför inga krukväxter gillar o bo hos mig ;-)
  Ha´t himla gôtt
  Nina

  SvaraRadera
 6. Håller helt med dig att fönster tvättandet är inte kul det drar jag mig för också. Speciellt på insidan där alla hoyorna också brukar få sig en dusch för dom blir ju dammiga.Har för en tid sen gått igenom alla fönster. Ska ju ha rena rutor inför kommande helg när vi firar Jennis studentfest. Fina sådder du har där!
  Ha det gott
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. modigt! man är alltid velig när det gäller utskolning tycker jag. Maken här sprang som en tok med växter någon av de första nätterna här. Han ahde sett att det skulle bli en kall natt och tyckte synd om alla mina plantor, jag hade redan gått till sängs =) Putsa fönster.. tala inte om det! Mina ser ut som "kom och hjälp" ytterligare ett måste inann studentskivan. Fast jag hoppar över växtduchen =) Ha en bra dag / kram gittan

  SvaraRadera
 8. O gud vad duktig du är. Fönsterputsning är inget man trånar efter. Ute på sommarstället har vi spröjs på fönsterna och där kan jag inte blunda för jobbet, det är ju inte bara ett som skall tvättas . Pust.

  Ha en fortsatt fin dag

  Gunilla

  SvaraRadera
 9. Vad skönt att höra att jag inte är ensam om att våndas över kyliga nätter, utskolningar och fönstertvätt!! :)
  Tack för alla trevliga kommentarer!!

  /Kirsti

  SvaraRadera