01 augusti 2009

1:a augusti..

..och jag drabbades av lite höst- och vinterångest tidigare under dagen.

Men nu har jag varit ute i kvällssolen och luktat på blommorna..

..och insett att det ännu finns mycket sommar kvar därute.Inte ens semestern är slut ännu.. en vecka kvar att njuta av.
Per och jag hade lite planer på att åka upp till sjöarna i Kvikkjokk-trakten nu på måndag. Några dagars fisketur, tältning, myggjakt.. säkert mysigt och trevligt.. en lugn avslutning på semestern.

Men jag vaknade i morse med en känsla av att vi rest tillräckligt. Längtade plötsligt efter en vecka på hemmaplan. Utan ”måsten” och tider att passa.. Utan packning på ryggen och lång bilresa framför sig.. Bara göra det som känns avkopplande och kul just för tillfället..

Övertalade Per.. och ser nu fram emot en vecka här hemma istället, med lite blåbärsplockning, grävande i några rabatter, ogräsrensning och skörd av spenat m.m. som växer så det knakar i grönsakslandet.
Och stilla stunder i solstolen, med fågelkvitter i buskarna och kaffekoppen inom räckhåll.

Fisketuren får bli nästa sommar istället.. Eller under en vacker hösthelg.. Eller någon annan gång.

Just nu känns det som att det finns tillräckligt att njuta av här på hemmaplan!

(Och Per, som har längre semester än jag, ska fjällvandra med två av sina barn under min första jobbvecka, så det är inte så värst synd om honom heller..)

4 kommentarer:

 1. Tycker du gör alldeles rätt i att vara hemma utan måsten sista semesterveckan :O)
  Vilka ljuvliga Luktärter du har, här hade vi storm natt till fredag, så mina har blåst omkull, hoppas inta alla gått av.... Men blommorna är ju lika fina ändå, även om hela arrangemanget ligger lite konstigt :/
  Ha det gott, och tack för påhejningen!

  SvaraRadera
 2. Tackar..ja, i år behagar luktärterna blomma även hos mig.. :) (I fjol var de låga, spinkiga, tröstlöst liggande och oblommande hela sommaren lång..)
  Ha det got du med!
  /Kirsti

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att du har "hemlängtan". Vi är riktiga hemmamänniskor jag och familjen, så en resa på ett par dagar är nog för oss. Mesta semestern får vi av att strosa runt hemma!

  SvaraRadera
 4. Ronja:
  Då är ni som jag! Hos oss är Per av den lite mer rastlösa typen som gärna vill åka iväg ofta, och länge, medan jag trivs alldeles utmärkt hemma!:)

  /Kirsti

  SvaraRadera