30 augusti 2009

Bärplockardag..

Per och jag ägnade stora delar av denna söndag åt en skön skogsdag..

Tanken var att försöka hitta lite lingon (bärtillgången sägs ju vara usel denna sommar så vi tog med oss små hinkar och mycket tålamod..).


Och jodå, lite lingon hittade vi, men helt klart finns de inte alls i samma mängd som i fjol.

Vi fick vandra över både kalhyggen och genom tät slyskog för att komma fram till ställen där det lyste lite rött i tuvorna.

Det märks att sommaren varit i torraste laget för på de platser vi i vanliga fall brukar hitta massor av lingon fanns knappt ett bär. Istället fick man leta efter dem på andra, mer skuggiga platser längre in i skogen.


Strax innan vi tänkt slå oss ner och fika kom vi helt oplanerat till en ”Kolla vad mycket blåbär!”-plats. Helt blått i riset.. Jag ställde snabbt om från lingon till blåbär och plockade en femlitershink nästan full medan Per drog iväg längre in i skogen för att leta efter lingonen..


Väl hemma igen rensades bär och frysen känns nu hyfsat redo inför en lååång vinter.. Drygt 10 liter bär blev det sammanlagt så nog finns det bär även denna höst. Men man får lite mer motion och frisk luft än under mer normala, bärrika år..


Söndagen liter mot sitt slut och ny arbetsvecka väntar.

Jag har åter igen ett nytt schema att lära mig fr.o.m. i morgon så de närmaste dagarna lär bli lite tuffa.. Hoppas verkligen att detta nu är den sista schemaändringen detta år! Det har varit alldeles för mycket av den varan under den senaste tiden.. och jag börjar bli rejält less!


Ha en fin söndagskväll!2 kommentarer:

 1. Vackra lingon! Mitt knäböjande denna söndag har varit framför långrabatten som fått en stenkant.... nästan klart ;-)
  Hoppas schemat håller så du slipper byta igen

  SvaraRadera
 2. Nina:
  Vad du jobbar flitigt! :) ..sådant knäböjande är ju snäppet jobbigare än bärplockandet..och fint blir det säkert!
  Och jo..nu vägrar jag byta arbetsuppgifter och ställe på ett bra tag framöver!
  /Kirsti

  SvaraRadera