12 augusti 2009

Plötsligt händer det faktiskt..

.. precis som det sägs i reklamen.


Men jag har inte vunnit på lotter. (Kan bero på att jag nästan aldrig köper några.)

Däremot skedde idag plötsliga förändringar på jobbet. Igen.


Den här gången till något bättre, vilket känns väldigt ovanligt i dessa ”Nu MÅSTE vi spara-tider.”

Men erkänner att jag ser lite egoistiskt på det hela.. för mitt schema blev bättre men flera vikarier/tillfälligt anställda fick gå. Helt krasst tänker man på sig själv i första hand när det gäller jobb i dessa kristider, men sekunden efter inser man att kollegor faktiskt just fått sparken.

Det är verkligen rejäla svängningar åt alla håll och kanter just nu och de senaste tre månaderna har varit närapå gränsen till ohållbara, med ett schema som i stort sätt krävde att man kunde klona sig själv till fler än två personer under vissa delar av dagen.. Hade inte semestern kommit som en räddande ängel mitt i allt vet jag inte hur det skulle gått.

Därför var det med extra tunga steg jag trampade iväg dit i måndags. Eftersom ingen hört något om schemaändringarna före semestern såg jag en mörkare än mörk höst framför mig..

Men, som sagt.. den blev hastigt ljusare än väntat. För en del av oss, men tyvärr inte för alla.

..och ja, jag vet att man inte ska ropa hej innan man är helt över bäcken. Det kan ännu hända flera oväntade saker.


Men just nu känner jag mig lättad.

Och paniken att hitta ett nytt jobb har lagt sig lite.

För den här gången.


(Men jag längtar ändå tillbaka till ”förr” då det definitivt var bättre.. tiden då jobb nästan växte på träd. Bara att välja och vraka.. vilken lyx.)


Hedvignejlika som är lika bra nu som förr.. Såddes i fjol och jag fick för mig att det var en ettåring, men nu blommar den flitigt igen.

3 kommentarer:

 1. Jag förstår hur du tänker.. Det är aldrig kul att veta att kollegor får sparken och jag som stannar kvar kan få det lite bättre.

  SvaraRadera
 2. Ja, det var bättre förr...då jobb fanns för de flesta. Även här som hos er är det kära tider, men nu jobbar jag i en bransch som knappast kommer att beröras av uppsägningar men men...jobbigt för många är det!!
  Hoppas trenden svänger snart!
  Hedvignejlikan sådde även jag i fjol och döm om min förvåning när flera stora tuvor helt plötsligt reste sig ur rabatten och blommar väldigt fint nu.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 3. Eija:
  Ja, precis..

  Bea:
  Jamän, då är väl hedvignejlikan inte ettårig då..:) :)
  Lustigt! Men kul!

  /Kirsti

  SvaraRadera