08 augusti 2009

Stickat och stuckit..

Ja.. sommaren den fortsätter, och fortsätter.

Törs knappt säga det, men börjar faktiskt önska mig regn snart.. Har gett upp vattnandet av alla rabatter, det är fullt upp med att försöka hålla blomlådornas och krukornas växtlighet vid liv dessa heta dagar.. Idag har det till råga på allt blåst ganska rejält till och från under dagen så vattnet avdunstar så fort man hällt ut det..

Men nej, åh, nej, jag klagar inte! Det är ju detta man längtar efter hela, långa vintern!

Däremot går det inte att förtränga vissa fakta längre:

Semestern närmar sig sitt slut med stormsteg, en dag kvar. Och efter sommaren kommer en höst och vinter.. Därför har jag plockat fram handarbetskorgen på allvar. Har hittat inspirationen igen.. och drömmer om allt jag ska hinna sticka och virka under mörka, regniga kvällar.

Har nyligen skaffat ”medlemskap” (gratis och mycket enkelt..) på den helt suveräna sidan http://www.ravelry.com/ ..

Jösses, vilken fantastisk handarbetsglädje och inspirationskälla man finner där! Många av mönstren som alla medlemmar visa upp är till råga på allt gratis, så nu har jag en hel rad av olika projekt jag vill ta tag i så fort solen slutar skina och höstmörkret lägger sig över trädgården.

Idag avslutade jag därför pågående stickprojekt:Sockor med falska flätor” är färdigstickade.

De har befunnit sig på mina stickor i all evighet, känns det som.. men nu känns det bra att de är klara. Har därmed lyckats med mitt första försök att sticka ”mönstrade” sockar. Hittills har det bara blivit aviga/räta kombinationer. Måste erkänna att dessa var ganska lättstickade, när man väl kommit på mönstrets kombinationer.. och jag är rejält sugen på att testa något lite mer komplicerat mönster.

Men först ska jag sticka ett par, vanliga, hederliga ullsockar av scotlandsull, nystan som haft liggandes i korgen väldigt länge. Det blir ett par ”vandringssockar” med lite längre skaft, passande till mina kängor.. inför nästa års vandringar.

Apropå vandringar så har Per och hans två yngsta barn nu stuckit iväg på sin veckolånga fjällvandring.

Vissa har ju semester och sommarlov fortfarande nästa vecka..

Jag däremot fortsätter vattna blommorna här hemma och invänta jobbångesten..

Trevlig lördagskväll!

5 kommentarer:

 1. jag stickade massor förr. Det käns som om det var i ett annat liv. Sockor har jag aldrig stickat men tröjor i egenhändigt färgat garn med mycket mönster. Jag försökte mig på lite hantverk nu på ledigheten. Fick ingen riktig inspiration kände helt tydligt att tovning är en tillsammans-sysselsättning. Så det blev inte så mycker gjort som jag hade tänkt.

  SvaraRadera
 2. Va duktig du är Kirsti. Och din text andas härlig förnöjsamhet ändå- hösten bjuder som du skriver på lust att starta upp projekt .det är inte helt fel. Hösten är egentligen ganska härlig och vintern är vad man gör den till. Ha en skön arbetsvecka!

  Elsa

  SvaraRadera
 3. Kersti:
  Mitt stickande går också i "perioder".. I skolåldern blev det några tröjor här med, men nu för tiden måste jag sikta in mig på små projekt så det blir färdigt någon gång..en halsduk/sjal ligger sedan flera år i botten på korgen, ofärdig. Tydligen var det ett för stort projekt.. :)
  Tovning har jag aldrig provat, men det låter kul! Men som du säger..det är roligare om man är fler..inte konstigt att syjuntor är populära..:)

  Elsa:
  Tack! Jo, har väl insett nu att ingen återvändo finns, så lika bra att försöka se positivt på det som komma skall.
  Största "projektet" denna höst blir att försöka byta jobb, men på andra plats kommer definitivt alla trevliga handarbetstimmar framför kaminen.. får väl börja sälja sockar, om inte annat.. :) :)
  Önskar dig också en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Ett tips!
  Jag har varit träslöjdare i några år( nu har jag ett uppehåll) jag gjorde bland annat julpynt i sälg-masur, riktigt fina saker faktiskt ,hjärtan och granar och kottar mm. Jag och arbetskompisen som stickade mössor och vantar (tovade) bunkrade ett år och ställde oss på Gammaldags julmarknad i museiparken i Luleå. Vi sålde faktiskt riktigt bra! Och det var kul också. Så sticka på du och så blir du marknadsknalle:)

  SvaraRadera
 5. Elsa:
  Tackar för tips!!
  Tanken på något sådant har faktiskt slagit mig några gånger under årens lopp.. hade en kompis i Stockholm som var betydligt mer konstnärlig än jag, hon knåpade ihop fina kransar m.m. av mossa, och vi sa på halvt allvar varje år att vi skulle stå på nån julmarknad. Men det har inte blivit av. Och jag måste öka på produktionen något om det ska finnas nåt att sälja.. MEN, om du sätter fart och slöjdar igen, (du har ju NIO dar ledigt snart!;) ) så lovar jag att dela marknadsknalletiteln med dig på julmarknaden! :)
  /Kirsti

  SvaraRadera