27 september 2009

Stiltje..

..i mitt bloggliv.

I dag gick Per och jag långpromenad efter Luleälvens strand.

Vinden ven och vackra vågor rullade in mot land..

Vid sandstranden låg mystiska, svarta plastsäckar till hälften nedgrävda på flera ställen.. Vi spekulerade en stund över vad det kunde vara.. och jag lyfte försiktigt på en kant av en säck..

Därunder fanns betong på färska, stora, gröna blad.. Någon hade sina vackra betonggjutarprojekt där ute på den allmänna stranden..

Tänk att det fortfarande i dagens mer och mer kriminella samhälle finns en älvsandstrand där man kan lämna sina saker obevakade utan att de blir förstörda..

En fantastisk, lite upptäckt, konstaterade vi och täckte försiktigt över gjutningen med den svarta sopsäcken, och vandrade vidare..

Vi letade upp ett ställe i lä för vinden, hittade en 20-kronorssedel i Strandrågs-ruggen, fikade blåbärsmuffins och drack varmt termoskaffe.

En stilla söndag vid stormande älv.

Önskar alla en fin vecka!

3 kommentarer:

 1. här blåser det så snart har vartenda björklöv blåst av.... Men konstigt nog är askarna fortfarande gröna.....
  Hoppas du tar dig till jobbet imorgon
  Nina

  SvaraRadera
 2. Hej på dig, här har hela september månad varit varm och skön. Naturen färgas i höstens varma färger, härligt! Stickorna klirrar för fullt nu om kvällarna när jag har tid. Skönt att vila från trädgården en stund sen är det desto roligare att ta tag i den i gen mot våren. Längta under vintern att få gräva i jorden.
  Hoppas ni har en lika fin höst som vi här. Hälsa familjen från oss alla här!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Nina:
  Jo tack, det gick bra att cykla i morse.. Konstigt nog blåste det nästan inte alls! Och på eftermiddagen var det medvind hem! Det hör verkligen till ovanligheterna! :)
  Ha det gott!

  Lotta:
  Jo, vi har också haft en finfin höst! Ovanligt varmt och soligt!! Härligt!
  Och ja, faktiskt ganska skönt att vila från trädgården just nu.. fast jag har kvar en massa krukor m.m. som måste rensas och plockas undan innan snön kommer..:)
  Hälsa hela gänget du med!!

  /Kram, Kirsti

  SvaraRadera