26 december 2009

Stick och..


Just nu i min fåtölj: Jag försöker mig på att sticka ett par sockor "baklänges". Har bestämt mig för att det är hög tid att jag lär mig sticka "från tån & upp". Hela julhelgen har jag varit framme vid hälen.. Och både bakom och efter den också.. Just nu har jag repat upp gårdakvällens noga ihopräknade (trodde jag!) och ihopstickade maskor..är därmed åter före hälen. Nytt försök alltså. Man lär så länge man lever. (Tur för resten av familjen att de inte varit hemma under dagen idag..de slapp därmed just höra en lång rad svordomar.) God fortsättning!

7 kommentarer:

 1. Hej!! Längesen jag såg dej.
  Det där med att sticka är inget för mej. Jag har försökt men det blev bara många lustiga ord i min mun=). /Knatten

  SvaraRadera
 2. Baklänges, lät lite komplicerat det....

  SvaraRadera
 3. hihi... jag funderade faktiks på att leta fram mina stickor igen. Det var MÅNGA år sedan sista tröjan blev stickad här. Frågan är bara VAR alla stickor finns undanstoppade =) Jag håller tummarna för att du får hälen rätt nu då!

  SvaraRadera
 4. Men Lotta.... skrev en kommentar men jag ser den inte..... hur som helst så är jag imponerad över att du ger dig på det sticksättet. Jag har läst beskrivningen men insåg att det gamla sättet att sticka strumpor på, är det bästa :) Finns ju t.o.m ett mönster på tubsocka - alltså utan häl :) Ha en mysig kväll med stickningen :)

  SvaraRadera
 5. Krävs nog en del tålamod för att fixa det där så jag tror jag hoppar över att försöka. Så att din kära tomte äntligen är på plats, härligt då behöver du ju inte längta längre ;-). Hoppas du haft en fin julhelg.// Peter

  SvaraRadera
 6. Så du kan sånt också..... det var många år sen jag blev tvungen o lägga av med stickorna, händerna vill inte längre!
  Ha´t himla gôrgôtt i mellandagarna
  Nina

  SvaraRadera
 7. Fniss...så du sitter också o knåpar på sockor...jag har dock börjat från skaftet och är på väg ner mot hälen...sen är det stopp!
  Har för tillfället lagt den enda sockan åt sidan och väntar på att inspirationen ska komma åter.
  Snö har vi o just ni viner vinden där ute och ännu mera snö dröser ner...inget kul alls...
  Gott att du är tillbaks på bloggen och håll ut...snart ska vi så...

  Kramen från Malin

  SvaraRadera