03 januari 2011

Två inspirerande böcker


Två stickböcker har idag anlänt med posten!
Härligt!

Först ska jag bläddra igenom den till vänster.. "Stickskolan", med "300 tips om teknik, material och metoder, rikt illustrerad med bilder, diagram och tydliga steg-för-steg-instruktioner" enligt baksidetexten.
Därefter hoppas jag klara av att sticka några av de jättefina modellerna i den högra boken: "Vantar, mössor, sockor & sjalar. (Målet är att någon gång i framtiden lära mig sk. Fair Isle-stickning.. Och därefter sticka läckra vantar..men det kommer att ta ett bra tag innan jag nått det målet. :-))

Nu ska här läsas!
Ha en trevlig kväll!

5 kommentarer:

 1. Härliga böcker man blir så inspirerad av att sticka nåt när man ser boken till höger :) Få se då vad stickar för fint. Jag håller här på med sonens tröja ännu och jag ska ha den klar förrän jag börjar med nåt nytt. Tänkte mig vantar, sockor och mössor som nästa projekt..
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh vad du står i...skam den som ger sig o det kommer att bli så bra så bra...Jag avundas till tålamod...suck...Det är kul när man hittar "sitt" sga!

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 3. Oh vilka spännande böcker,,det är ju sådana jag skulle kunna tänka mej, har stickat en del förr i tiden och har nu börjat igen och det är så kul tycker jag, fast är lite ringrostig ibland,,tur att internet finns för där har jag hittat lite tips.
  Ha ett gott veckoslut kram Monica

  SvaraRadera
 4. Lotta:
  Ja..jag kämpar fortfarande med de knallröda sockorna.. Men sen ska jag testa vantstickning! :)
  Malin:
  Jo..tålamod var det..hmm.. Måste erkänna att jag svär och slänger ner stickningen i korgen med jämna mellanrum.. :)
  Monica:
  Ja, på internet hittar man verkligen massor av tips och fina stickbeskrivningar! Men några böcker är bra så man kan ligga i sängen och inspireras innan man somnar. :)
  Ha det gott du med!

  /Kirsti

  SvaraRadera
 5. Fina böcker, och de ser ut att vara lite utmaningar i dem.
  Jag har nu äntligen klarat av att sticka socka från tån och uppåt! Jipiiii! Nu är det lättare att använda alla restgarner :)

  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera