12 december 2010

Det blir jul..

Tänka sig att det blir jul i vårt hus varje år.
Trots att jag verkligen inte är någon pyntande person. Och aldrig har gillat tomtar. Och definitivt skulle överleva både utan gran, de sjuarmade stakarna och julklapparna.

Det enda jag uppskattar med julen är lediga dagar. Och den goda maten.

Men som sagt..det blir julfint och jultrevligt hos oss år efter år, och det är tack vare Per och hans barn.
Han bakar lussebullar, köper pepparkakor, kokar smarrig glögg och till slut, dagen innan julafton, ser han till att vara ledig från jobbet så han hinner köpa all julmat. Och städa. Och fixa julfint här hemma tills jag kommer hem.
Dessförinnan har han även hunnit med att fixa både en utegran och en innegran, tänt ljusslingorna i dem.. och även gjort det han absolut inte borde gjort: Varsamt plockat fram plasttomten ur förrådet, rättat till dess elsladd, kollat glödlampan, hälsat honom hjärtligt, varmt välkommen fram igen.. och därefter jackat i kontakten så han lyser upp snödrivan ute på tomten.

Hans barn i sin tur har klätt granen, fixat julklappar, pyntat..
..allt detta medan jag inte ägnat julen någon större tanke.

MEN: Denna december har jag faktiskt bytt till julgardiner i köket. Det är värt att dokumenteras med en rad för det händer verkligen inte varje jul.

Och eftersom Per nu varit så rar att han t.o.m köpt en fin liten julgrupp till mig har jag försökt att låta bli att tänka alltför elaka tankar om hans stora idol "Den lysande jultomten". 
(Men skulle någon, mot förmodan, äntligen få för sig att stjäla den gör det absolut ingenting.)

4 kommentarer:

 1. Här har det minskat med julpyntet sen ungarna blivit större numera njuter jag när det är lite julpynt och jag gillar gemenskapen på julaftonen mer än paketen och jag gillar att ge paket mer än att själv få. En jul utan god mat är ingen jul och naturligtvis en egen chokladask med en god bok när kvällen kommer och man får krypa till kojs.
  Ha en riktigt trevlig luciadag!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Håller helt med Lotta, precis sådär känner jag också!
  Men Kirsti!! Vilken bra karl du har!! är han till utlåning??:) Jag kan tnka mig att ta med Tomten också;)

  SvaraRadera
 3. Aha, det är anledningen till att du "står ut" med hans favorittomte vartenda år =) Hoppas ni får en härlig jul / gittan (bloggvän från gamla TB)

  SvaraRadera
 4. Lotta: Japp! Håller med dig! Viktigast är chokladen och boken, och en stickning! :)
  Elsa: Vill du ha tomten!?? Den lysande med el och allt!?? Välkommen att hämta den!! Den är GRATIS!! Och jaha..skulle du låna Per också..? Hmm, ja, det kan ju gå bra nu, han har ju fixat allt klart här hemma, nästan.. :):)
  Gittan: Hej! Klart jag minns dig!! Kul att du är kvar här i bloggvärlden också! Jag har haft lååång paus, blogglusten liksom försvann när TB dog ut.. Nu har det blivit Facebook-träffar med gamla TB-vänner istället..men dig har jag inte sett där! :) Önskar dig också en fin jul!! Och ja, den där attans tomten "lever" ännu. :)
  /Kirsti

  SvaraRadera