15 december 2010

Härliga -10 grader..

Det har varit kallt, ack så kallt under de senaste dagarna.
Runt -25 grader.. dag som natt.
Visst är det ju härligt med knarrande snö under skorna och friskt bitande kyla.
Men när man byltar på sig fleecetröjor under tjocka dunjackan, två lager vantar, tre lager byxor och stora (fusk)pälsmössan & långa halsduken och därefter går ut för att "njuta" blir det mest bara stånk och stön.
Man är icke smidig när alla dessa kläder är på, kan jag konstatera. Och man är redan svettig av ansträngningen innan skorna är på och nästippen hunnit utanför dörren..

Idag hände då äntligen det underbara!
Temperaturen steg!
Från morgonens -23 gick det under eftermiddagen upp till hela -10!
Av åkte både mössa och vantar på väg hem från bussen!
Ljuvligt!
Nästan som vårvärme mitt i december!

(Att det spås om -30 grader till helgen vägrar jag att tänka på just nu.)

Skimrande rosa värld utanför jobbfönstret kl. 13.20 idag. Det skymmer redan ca kl. 13.30..

2 kommentarer:

 1. Hej där :) Tänk - jag tror att mitt tjat och önskan har gått i uppfyllelse - vi har snö i massor och dessutom kyla, hela -11 var det i går ;) Och så kommer jag hit och läser att dina -10 upplevs som sommarvärmem.fniss..... här är det fullt ställ på varje dag och inte har jag några sommarkänslor inte!

  Kul att du fått tillbaka blogglusten, min har liksom sinat.... så jag roar mig med att läsa och se vad andra har för sig veckan innan jul. Skall göra en liten uppsträckning med kameran i helgen så kanske jag får fart jag med :)

  Ha det så gott i värmen :)

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta! Det är så härligt att höra att du har snö!!! :) Det fanns jun TB-år då jag kunde betalat en slant så att du skulle fått några meter av oss..
  Och ja.. känns faktiskt smått inspirerande med bloggandet igen! Min lust sinade också..hade nog mycket att göra med att TB gick i graven. Det blev liksom inte lika kul efter det.
  Fota på flitigt nu, så bloggas vi!! :)
  Och ha en trevlig helg!
  /Kirsti

  SvaraRadera