17 december 2010

Ordningen återställd..

Det har varit lite snöfattigt hos oss denna vinter.
Det har liksom varit lite feldoserat, allt det där fluffigt vita som vanligtvis brukar vräka ner här och saknas av folk söderut.

Men i förrgår natt drog den in, snöstormen med stort S.
Vi fick snö..
Hela dagen i går snöade det. Och hela natten till idag. Och halva dagen idag. Och även lite just nu.. Vinden ven, snön drev ihop till stora drivor.. Minusgrader, fin, vit, härlig tomtesnö!! I mängd.
Drygt en halvmeter har vi fått ovanpå de ca 15 cm som redan täckte marken..

Jag älskar inte snö.. Snarare tvärtom. Skulle kunna tänka mig en vinter med "bara" vitt, tunt täck i form av ca 10 cm. Det räcker..
Det som kommer ner i mängd här uppe vid en "storm" av det här slaget ger mig nästan lite ångest. Dörrarna går inte att öppna, stövelskaften räcker plötsligt inte till, det blir som en vandring bland vita ullmoln när man går ut.. Tyst och dämpat, bara lite knarr under skorna.
Ja, lite mysigt och häftigt är det.. men mest till besvär.

Men.. Per gillar det. Han fick i kväll Äntligen Köra Snöslunga. Han låtsas som att det är trist och jobbigt.. men jag tycker mig avläsa i hans kroppsspråk att han gillar det. "Makten över all snö", liksom. :)


Och jodå, jag tackar också snön för en sak:
Den gömmer saker!
Sakta, men säkert, blir mer eller mindre vackra saker i vår trädgård översnöade..........jul efter jul.


17/12-2010.

7 kommentarer:

 1. Gillar heller inte snö. Men vad gör man är
  bara att finna sig i det. Har ju inte börjat
  bra, kallt som attan och nu har vi haft snöstorm.
  Men snart så är det dags för frösådder och
  fågelskådning. Längtar.

  SvaraRadera
 2. Här har vi inte så där förfärligt mycket snö men ner i H:fors har dom ordentligt och dom är ju lite ovana att ha mycket snö :) Ser trevligt ut att ´leka´med snöslungan och häftigt så kanske Per tycker det är kul om än han säger nåt annat :)
  Inte gillar jag helle snö men det är bara att gilla läget. Snart får vi ju börja frossa i frökataloger igen en gång. Fick rockdalas katalog häromdan....
  Ha en skön helg
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Roligt att se dig tillbaka i bloggvärlden :)
  Snöfattigt har vi det här hos men det räcker alldeles bra!
  Så var det gubben i snö, kärt återseende, men "vännen" här har åkt till en annan värld :))
  Ha det gott!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 4. Lilian: Ja.. fåglar och frön..jag längtar också!! :)
  Lotta: Ja.. nu går det ju snart mot ljusare tider igen.. som tur är! :) Även här dök en frökatalog upp i brevlådan här om dagen, men jag har ännu inte vågat börja bläddra i den. Det får inte bli några fröbeställnningar innan julhandlandet är över! :)
  Ha en bra helg du med!
  Bea: Tack det samma! Jag har "smygit" in på dina bloggar lite då och då men haft total bloggtorka själv.. Samtidigt saknar man det, konstigt nog!
  VA?! Är inte tomtens kusin kvar hos dig!? VAD har hänt!?? :) :)
  Ha det gott du med!
  /Kirsti

  SvaraRadera
 5. Kul att se den lysande tomten igen. Han är så gräslig att det är roligt!

  SvaraRadera
 6. Hahahaha - där var han ju, lilla tomten :) Så han hänger med i år med, fniss.... och snöslungan riktas bort från tomten? Man kan väl vända på den..... hihi...

  Ja, det är en väldans massa snö här med, inte så mycket som ni har men för att vara här i stan. Än så länge är det hanterbart men blir det mer, blir det svårt i själva city. Jag var i stan i går och halkade runt, myste bland julskyltning och musik - nu är det bara en vecka kvar :)

  SvaraRadera
 7. LillaB: Den där gräsliga "saken" har betydligt fler fans här ute på bloggen än här hemma.. :)
  Lotta8´): Ja du...kan ju berätta att Per flera gånger varje vinter "råkar" snöslunga stora lass snö upp i fågelborden.. "Tänkte inte på det, sorry!" får jag höra när jag efteråt svär och undrar om han inte kan sikta med snöstrålen! Däremot, hör och häpna, har Tomten ALDRIG ens varit i närheten av att träffas av snökaskaden.. Mycket underligt, eller hur?!
  God och snörik fortsättning önskas dig från ett Boden där det snöat idag också..
  /Kirsti

  SvaraRadera